Cele mai bune gofre baby-friendly, moi și pufoase

Aluaturi, Dulci (fără zahăr), Mic dejun, Rețete, Vegetariene

Doamnelor și domnilor, părinți și copii, le-a venit rândul! Azi vă scriu rețeta celor mai versatile și pufoase gofre din casa noastră.

Avem aparatul de făcut gofre doar de vreun an și jumătate (nu pot să înțeleg de ce mi-a luat așa de mult să îl invit în viața noastră). Iar în primele săptămâni, am testat diferite rețete pentru a vedea cum ies cele mai bune gofre.

Cea la care ne-a rămas gândul este și cea despre care am să vă povestesc în continuare. Este o rețetă simplă, iar să faci gofre ia super puțin timp. Cât timp se încălzește aparatul, faci aluatul, iar apoi fiecare set de două gofre durează 3-4 minute. Practic cât ne așezăm noi la masă și savurăm prima serie, celelalte se coc în continuare și le primim calde în farfurie când le-am terminat pe primele.

Le facem simple și adăugăm tot felul de toppinguri nebune dar au fost și dăți în care le-am adăugat mere și pere rase (și am crescut ușor cantitatea de făină) sau în care am pus în ele ceapă verde, pentru că urma să le mâncăm în compania ouălor poșate și somonului afumat.

Aparatul de gofre de la Breville cu plăci DuraCeramicTM detaşabile ni se pare grozav. După poveștile pe care le auzisem despre alte aparate, că plăcile se deteriorează foarte ușor în timpul folosirii și curățării și se scorojesc, aveam ceva dubii. Pe acesta îl folosim aproape săptămânal și nu are deloc urme de uzură. Se curăță foarte ușor, se înfierbintă repede, nu avem nimic ce să îi reproșăm, poate doar că face doar câte două gofre deodată și că creează dependență :)).

Iată de ce aveți nevoie pentru cele mai gustoase gofre.

Ingrediente:

  • 375ml de lapte
  • 3 ouă mari
  • 280 g făină
  • 100g unt topit

Ustensile:

Mod de preparare:

  • Se încălzește aparatul de gofre până se aprinde beculețul;
  • Se topește untul într-o crăticioară și se lasă la răcit 2-3 minute;
  • Se spumează bine de tot ouăle într-un castron mare (când am exces de zel separ albușurile de gălbenușuri chiar). Dacă alegeți varianta în care separați albușurile de gălbenuș, mixați albușurile până devin spumă tare, iar apoi adăugați gălbenușurile și mai mixați doar câteva secunde, pentru a păstra compoziția cât mai aerată;
  • Se adaugă laptele rece și untul răcit și se mixează în continuare până la omogenizare;
  • Se adaugă făina și se încorporează cu o lingură de lemn. Gofrele tind să se umfle puțin mai tare atunci când făina e încorporată cu lingura de lemn, însă dacă sunteți în pană de timp, puteți și să mixați compoziția la viteza cea mai mică;
  • Aluatul de gofre este gata. Puneți un polonic mic în formele încinse de gofre și lăsați jos capacul aparatului. În 2-3 minute, veți avea deja primele gofre aburinde și moi în farfurie.
  • Se adaugă tot ce vă doriți lângă gofre, pot fi dulci, sărate și într-o mulțime de combinații pe care promit că am să le împart curând cu voi (doar rețetele, nu și gofrele :D).

Care este rețeta voastră preferată de gofre? Aștept răspunsurile voastre în comentarii.

Sursă featured photo: Canva

Dacă ți-a plăcut acest articol, poți susține pagina Momadica distribuind articolul, dând like paginii de Facebook şi/abonându-te la newsletter-ul blogului pentru a fi la curent cu ultimele articole și pentru a primi materiale speciale. Mă găsești și pe Pinterest şi Instagram.

* Disclosure: acest articol poate conține linkuri afiliate. Aceasta înseamnă că fără nici un cost adițional pentru voi, eu pot câștiga un mic comision dacă voi le accesați și faceți o comandă.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *