Biscuiți baby-friendly cu banană, măr și ovăz- biscuiți fără lapte și ouă

Biscuiți, Dulci (fără zahăr), Rețete, Uncategorized, Vegetariene

Biscuiții sunt prietenii noștri buni. Biscuiți cu brânză și unt, biscuiți cu portocale, biscuiți cu afine, cu merișoare sau cu nuci, toți au loc în bucătăria noastră, mai ales odată cu venirea frigului.

Dar astăzi îi acordăm momentul propriu de strălucire ultimei vedete din bucătărie, biscuiții cu banană, ovăz și măr, cei care au acaparat cuptorul în ultima săptămână. De ce? Pentru că sunt delicioși, super simplu de făcut și, totodată, hrănitori. Unde mai pui că te scapă și de bananele prea coapte, atunci când nu ai chef să faci banana bread.


Rețeta de față este potrivită pentru două tăvi de cuptor (30-40 de biscuiți). Vă avertizez că chiar și așa e posibil să nu fie de ajuns pentru o familie pofticioasă, însă dacă vreți mai puțini biscuiți, puteți înjumătăți cantitățile. Azi vă voi prezenta varianta fără ou și fără lactate, bună pentru toată lumea, dar această rețetă cu ouă este la fel de reușită, cu adaptarea cantității de fulgi de ovăz.

Nu este o rețetă foarte rigidă, în funcție de dimensiunea fructelor, puteți adapta ușor cantitatea de ovăz. Pentru a vă da seama că ați nimerit proporția bună, compoziția trebuie să fie moale, dar biscuiții ușor de format și să rămână pe poziții.

Ingrediente:

Ustensile:

Mod de preparare:

  • Încălziți cuptorul la 190°C și pregătiți tăvile cu hârtie de copt
  • Într-un bol, zdrobiți bananele coapte cu furculița până se transformă în pastă. Radeți merele pe răzătoarea mare, lăsând zeama să curgă în compoziție. Adăugați cele 3 linguri de ulei de cocos și amestecați bine.
  • Adăugați fulgii de ovăz mărunți și condimentele preferate (scorțișoară, cardamom, cuișoare și vanilie) și omogenizați compoziția cu lingura de lemn.
  • Cu o lingură obișnuită sau cu o lingură specială pentru biscuiți/înghețată, formați biscuiți cu diametrul de 4-5cm și aplatizați-i ușor (trebuie să rămână un pic bombați). Lăsați puțin loc între biscuiți, pentru a se putea extinde ușor.
  • Lăsați-i la copt pentru 15-16 minute, până când capătă o culoare aurie și sunt fermi la suprafață.
  • Lăsați biscuiții la răcit și puneți-vă pe treabă :).

O rețetă super simplă, nu-i așa? Atenție, creează dependență, biscuiții aceștia sunt atât de buni și pot fi folosiți ca succes atât ca gustare, cât și ca desert, alături de iaurt și miere sau înghețată de vanilie.

I-ai încercat? Ți-au plăcut? Dă rețeta mai departe și te aștept la noi rețete simple și delicioase, pe blog.

Dacă ți-a plăcut acest articol, poți susține pagina Momadica distribuind articolul, cumpărându-ne o cafea, dând like paginii de Facebook şi/abonându-te la newsletter-ul blogului pentru a fi la curent cu ultimele articole și pentru a primi materiale speciale. Mă găsești și pe Instagram.

Iar dacă ești pasionat de comunități, te aștept în grupul meu de educație prin călătorii și călătorii long-term– Worldschoolers România și pentru sfaturi de călătorie în familie – în Grupul familiilor călătoare.

1 Comentariu

  1. Anonim

    Sunt facuti de tine Sanzi cu norisor SauAlex

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *