Salată de năut cu morcov și mărar

Rețete, Salate

Oricât de mult ai iubi humusul, trebuie la un moment dat să îți iei inima în dinți și să mai mănânci și altă rețetă cu năut. Salata cu năut, morcov și mărar a intrat în casa noastră vara trecută și ne-am îndrăgostit de ea. Este o salată pe care, pe bune, încerc mereu să o împart în mod egal însă nu reușesc. Cumva ajunge un pic mai mult la mine în farfurie.

Este foarte potrivită pentru cină, însă este suficient de consistentă și pentru prânz. Conținutul de proteine o recomandă și pentru cei care nu consumă carne. De asemenea, fibrele, potasiul, vitamina B, fierul, magneziul și seleniul conținute de năut fac din această salată o resursă completă de sănătate.

Ce să vă mai spun despre ea, se face foarte repede și puteți să o adaptați în funcție de ingredientele preferate. De exemplu, odată am gătit rețeta de bază cu ton, pătrunjel și susan sau altădată cu castravete și țelină verde.

Ingrediente (pentru doi pui mari și doi pui mici):

  • 2 conserve de năut sau năut fiert de voi(există conserve ce au ca ingrediente doar năut, apă sau năut, apă, sare – pentru cei care au copii mai mari de 1 an) – asta înseamnă cam 500g de boabe
  • 3-4 morcovi de mărime medie
  • 1 legătură generoasă de mărar
  • semințe de dovleac
  • ulei de măsline
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • brânză sfărâmicioasă de tip feta sau telemea de capră (după gust; nu se recomandă copiilor sub 1 an)
  • 1 legătură de ceapă verde
  • piper, după gust

Ustensile:

  • răzătoare
  • bol
  • tocător
  • cuțit

Mod de preparare:

O rețetă așa de simplă nu ai cum să o greșești.

  1. Într-un bol se amestecă boabele de năut, cu morcovii rași fin, cu ceapa verde și mărarul tocate mărunt.
  2. Se adaugă semințele de dovleac, întregi sau pisate (atenție la riscul de înec pentru copiii mici. Adaptați la capacitatea lor de gestionare.)
  3. Se mărunțește brânza și se amestecă cu celelalte ingrediente.
  4. Se prepară o vinegretă din ulei de măsline, suc de lămâie și piper negru, proaspăt râșnit.
  5. Amestecați bine. Dacă mai răbdați, puteți lăsa salata la rece pentru 30 de minute. Altfel, savurați-o direct.

Sper să vă bucurați de grozăvia asta de salată. Veți vedea ce greu e de împărțit egal :D. Poftă bună!

2 Comentarii

  1. Sanda

    Voi mai rabdati să o lăsați?

    Răspuns
    • andra

      Niciodată! Dar ne-am imaginat cum ar fi :D.

      Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *